Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vacaturebank

Horecamedewerker

05-06-2021

Dagdeelbeheerder Kantine

Doel van de functie

Zorgt voor het goed functioneren van de kantine, geeft leiding aan kantinemedewerkers in het uitvoeren van hun taken, ontvangt leden en gasten van SDZ  gastvrij en draagt bij aan de opbrengsten van SDZ door verkoop van drank en eten te optimaliseren.

De Dagdeelbeheerder Kantine wordt aangestuurd door de Kantinemanager en geeft leiding aan de kantinemedewerkers, zowel pool als corveedienst.

Aandachtsgebieden en activiteiten

Aandachtsgebied 1 - kantinebeheer

  • Opent de kantine
    • Is tijdig voor opening van de kantine aanwezig.
    • Brengt alle benodigde installaties/apparaten in bedrijf en zorgt dat bar/keuken klaar is voor gebruik.
    • Volgt de werkinstructie ‘Openen kantine’.
  • Kasbeheer
    • Opent en sluit de kassa
  • Werkafspraken / instructies
    • Maakt, tijdens een dienst, afspraken met de andere vrijwilligers etc. over de werkverdeling.
    • Geeft uitleg en instructies aan ouders die nog niet goed weten hoe de kantine werkt.
  • Bestellingen
    • Neemt bestellingen aan de bar aan.
    • Schrijft bestellingen voor de keuken op en geeft deze door aan diegene die ze bereidt.
    • Pakt en/of maakt (koffie, thee, drank etc.) de bestelling en rekent deze af.
  • Schoonmaak kantine/keuken
    • Zorgt ervoor dat de kantine er de gehele dag verzorgd uitziet en er achter de bar en in de keuken hygiënisch gewerkt wordt. Zorgt dat kantine en bar/keuken aan het einde van de dag opgeruimd worden achter gelaten en de noodzakelijke apparatuur schoon is gemaakt.
    • Maakt afspraken met de kantinemedewerkers over een werkverdeling en laat zien wat moet gebeuren.
    • Bekijkt, aan het eind van het dagdeel, welke schoonmaakwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.
  • Sluiting kantine
    • Inventariseert voorraadbeheer en geeft dit door aan de kantinemanager
    • Zet alle installaties / apparaten uit of in de geschikte stand voor sluiting.
    • Controleert de hele kantine en beoordeelt of deze kan worden gesloten (achtergebleven gasten, deuren op slot, etc.)
    • Zorgt dat de kantine en (eventueel) het hek zijn afgesloten.
    • Volgt de werkinstructie ‘Sluiten kantine’.

Aandachtsgebied 2 - Vastlegging en communicatie

  • Communiceert tijdig naar de kantine manager over de voorraad
  • Communiceert tijdig naar de kantine manager over andere bijzonderheden

Specifieke kennis, competenties en kwalificaties

  • Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) of bereidheid deze (gratis) te volgen voor indiensttreding
  • Ervaring in de horeca is een pré
  • Diploma HACCP, Sociale Hygiëne, VOG, EHBO-kennis zijn een pré
  • Sociale vaardigheid voor het op een prettige manier leidinggeven en samen werken met andere mensen in de kantine en het helpen van klanten.
  • Kennis van het SDZ-horecabeleid of bereid deze tot zich te nemen

Verwachte inzet

Minimaal één dagdeel per week.

Dit is een functie met een belang voor de continuïteit van SDZ. Afhankelijk van de inzet (aantal dagdelen per maand of kwartaal) is voor deze functie een vrijwilligersvergoeding bespreekbaar.

Reageren op de vacature



* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!