Kernwaarden - AVV SDZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Kernwaarden

SAMENSPEL DOET ZEGEVIEREN (AVV SDZ): EEN VOETBALCLUB MET TOEKOMST

 

SDZ is één van de grootste voetbalverenigingen van Amsterdam, een ambitieuze club met een groot sociaal hart. SDZ heeft turbulente jaren achter de rug. Met de kernwaarden en een 12tal uitgangspunten legt SDZ de basis voor een eenduidige koers voor de komende jaren.  

 

SFEER

 • SDZ'ers creëren een gezellige sfeer waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

SAMENSPEL

 • ‘Samenspel doet zegevieren’ is ons motto. Samen zorgen wij voor een goed presterende en goed functionerende vereniging waar we als SDZ’ers trots op zijn.

INITIATIEF

 • SDZ’ers nemen het initiatief. Wij wachten niet af, maar komen in actie en durven het anders te doen.

AMBITIE

 • Wij hebben de ambitie om te groeien. Samen werken we aan de club van de toekomst door open te staan voor vernieuwing en te investeren in kwaliteit.

PRESTATIE

 • Wij doen er alles aan het beste uit onszelf te halen, onze doelen te bereiken, ons continu te verbeteren en te onderscheiden. Ieder op zijn eigen niveau. Dat levert mooie resultaten op en veel plezier. Bij SDZ gaan prestatie en plezier hand in hand. 

ENTHOUSIASME

 • Enthousiasme is de motor van onze club. Alles wat wij doen, doen we met aandacht, vol overtuiging en met een gezonde dosis Amsterdamse bluf.

 


Sfeer

 1. SDZ is en blijft een club bereikbaar en betaalbaar voor alle lagen van de bevolking. De spelers komen uit de buurt en verbinden zich voor langere tijd aan de club. Iedereen doet vrijwilligerswerk.
 2. Er zijn heldere gedragsregels, een actieve tuchtcommissie en lik-op-stukbeleid voor wat betreft handhaving. De omgangsregels zijn bij ieder lid bekend en worden actief uitgedragen.

Samenspel

 1. SDZ is een sociale vereniging die ruimte biedt aan de buurt en verbinding zoekt met en kansen biedt aan mensen die het moeilijker hebben (mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders). Kantinewerk en beheerderstaken worden (gedeeltelijk) uitbesteed aan vaste sociale partners. SDZ werkt samen met andere voetbalclubs en sociale partners om samen trainers, scheidsrechters en beheerders op te leiden. De inzet van vrijwilligers is goed georganiseerd en waar mogelijk gedigitaliseerd.
 2. SDZ is solidair: de club heeft een commissie die de solidariteitspot Met extra donaties van leden kunnen leden met krappe kas geholpen worden en met speciale wervingsacties kunnen speciale wensen worden gefinancierd (b.v. fitnesstoestellen voor 1e elftallen).

Initiatief 

 1. Er is een breed bestuur bestaand uit eigen leden die achter de 12-uitgangspunten staan en deze verder vertalen naar beleid. Een aantal bestuursfuncties zijn duo-functies om te zorgen voor continuïteit en een goede taakverdeling.
 2. SDZ hanteert ‘good governance’ conform de code van de KNVB: scheiding van rollen en functies om belangenverstrengeling te voorkomen. Zo mogen partijen zoals opdrachtnemers of sponsoren geen plaats nemen in het bestuur. SDZ is zeer terughoudend voor wat betreft de samenwerking met commerciële voetbalorganisaties (b.v. voetbalkampen).

Ambitie

 1. SDZ investeert en professionaliseert op sleutelfuncties. Er komt een voetbalcoördinator ter ondersteuning van het technisch hart en voor wedstrijdzaken en materiaal waardoor continuïteit, veiligheid, deskundigheid en uitvoering van afgesproken beleid wordt gewaarborgd en waarbij vrijwilligers worden gestimuleerd, aangestuurd en begeleid.
 2. Het financiële beleid is transparant en degelijk. Er komt meer balans in de verdeling van de budgetten: minder geld naar het eerste team en meer naar de breedtesport en de praktische randvoorwaarden. SDZ streeft naar een redelijke verhouding van de contributie en tegenprestaties voor een lid. Iedere afdeling krijgt een eigen budget, toebedeeld en gecontroleerd door het bestuur. Cashgeld wordt verbannen.

Prestatie

 1. Talentontwikkeling is belangrijker dan status: Iedereen heeft recht op ontwikkeling. De voetbalcoördinator ontwikkelt samen met het technisch hartintegraal beleid voor opleidingen, een goed niveau voor de eerste elftallen (mannen en vrouwen) en de selectieteams, meer aandacht en uitdagende doelstellingen-voor de breedtesport (dat zijn de teams die niet alleen op prestatie zijn gericht) en de meidenafdeling.
 2. SDZ wordt duurzaam met een commissie die de club doorlicht op duurzaamheid zoals energieverbruik. Door de tenues minder vaak te wijzigen, kunnen kledingpakketten langer voor wedstrijden worden gebruikt.

Enthousiasme

 1. Selectieteams en eerste mannen en vrouwenteams worden samengesteld met hoofdzakelijk spelers uit de eigen jeugd. Spelers worden niet betaald. Bij SDZ verdien je eeuwige roem als ambassadeur met een actieve rol binnen en buiten de club. Spelers geven trainingen, organiseren feesten in de kantine en voetbalkampen en helpen de jeugd vooruit. Daar mag wel een vergoeding voor worden gegeven.
 2. De kantine moet een levendig en gezellig clubhuis zijn waar ieder lid zich thuis voelt en gebruik van maakt. Leden organiseren zelf meer activiteiten in de kantine en worden daarbij ondersteund door de (sociale) coördinatoren: Disco-avonden en Amsterdamse smartlappen. Verhuur zorgt voor extra inkomsten en biedt ruimte voor huiswerkbegeleiding en kinderverjaardagsfeestjes. Het assortiment volgt de behoeftes van de doelgroep: gezond ontbijt, maaltijden voor de training en geen sterke drank.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!