Plannen Haven-Stad - AVV SDZ

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Plannen Haven-Stad

De toekomst van ons sportpark
Ontwikkelingen Haven-Stad

Al 50 jaar voetbalt onze 100-jarige club nu op ons sportpark Transformatorweg. Een vorige generatie leden heeft er ons clubgebouw met eigen handen gebouwd, en niet lang geleden hebben we er een nieuwe gang met kleedkamers bij gebouwd. Met al zijn tekortkomingen is dit wel mooi het thuis van onze club.

De gemeente Amsterdam heeft een paar weken geleden een plan gepresenteerd om de westelijke havens in 30 jaar tijd om te vormen tot een groot woongebied voor 100.000 mensen. In eerdere versies van dit plan stond een nieuw sportpark getekend vlak naast onze locatie, met voldoende voetbalvelden voor SDZ en de nodige groei nog erbij. Maar in het plan dat nu gepresenteerd is, en waar de bewoners om inspraak is gevraagd, is ons sportpark verdwenen en is er nog geen nieuwe voetballocatie gereserveerd.  Terwijl SDZ alleen maar verder zal moeten groeien als er zoveel nieuwe huizen worden gebouwd.

20210507_ALV_slides.png


Het bestuur is meteen in gesprek gegaan met de gemeente, en wij zijn hard bezig om zekerheid te krijgen dat SDZ kan voortbestaan. Maar het is voor ons belangrijk om te weten hoe de leden van SDZ staan tegenover de plannen, en het is ook belangrijk dat de leden zelf hun stem laten horen aan de gemeenteraad. Om samen als vereniging een standpunt te bepalen, en een strategie voor de komende periode waarin de gemeenteraad gaat beslissen over de toekomst van ons terrein, hebben we op 19 mei j.l. met een kleine groep geinteresseerde leden de opties en argumenten doorgesproken. We bereiden nu samen met deze leden meerdere acties vanuit SDZ voor (inspreken, partijen benaderen). Maar, hoe meer reacties de gemeente Amsterdam ontvangt, hoe beter! 

Uiterlijk 2 juni moet een officiële inspraakreactie van de club ingediend worden, en daarom hebben we een beetje haast. Elke Amsterdammer en elk SDZ-lid mag trouwens ook zelf een reactie op het plan insturen. Dat is alleen maar goed voor de club, dus hou je niet in! Een reactie insturen kun je doen op deze pagina van de website van de gemeente: https://www.amsterdam.nl/projecten/haven-stad/inspraak-integraal-raamwerk-haven-stad/. Daarnaast mogen individuele leden trouwens ook altijd inspreken bij de Gemeenteraad… dus ook daar kun je je stem laten horen. We hopen dat we op deze manier samen kunnen optrekken richting de gemeente om de toekomst van onze vereniging veilig te stellen.

Als je een reactie instuurt of zelf om spreektijd vraagt, dan ontvangen wij graag een kopie van je inspraak op toekomst@avv-sdz.nl, zodat we weten wie er betrokken is en welke argumenten worden gebruikt. Zo kunnen wij jullie het beste vertegenwoordigen, ook als we namens SDZ inspreken in de stadsdeelcommissie en later de raadscommissie.  

Meer informatie over de plannen van de Gemeente vind je hier: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/denk-mee-haven-stad/

 

We hopen zoveel mogelijk van jullie te spreken over dit onderwerp in de komende weken. Goed dat je meedoet!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!